Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky - News 2012

29. 12.

Dnes jsme s několika "psími" přáteli zakončili tento rok krásnou tradiční předsilvestrovskou vycházkou kolem Mušovského jezera. Počasí nám nebývale přálo, sice mrzlo, ale svítilo sluníčko a všech 16 zúčastněných pejsků se krásně proběhlo. Doufám, že se se všemi zase brzo uvidím v novém roce 2013. Na fotky z procházky se můžete podívat na Rajčeti TADY.

dsc_0407.jpg

17. 12.

dsc_0278.jpg

O víkendu 8. a 9. prosince se dva moje odchovy - Tor (Alian Barbe Torte) a Berwin zúčastnili dvou mezinárodních výstav v rakouském Welsu. Berwin stále ještě ve třídě mladých v sobotu svou třídu vyhrál a získal titul "Junior best", v neděli se mu již tolik nedařilo a získal pouze "výborný" bez titulu. Zato Tor zabojoval oba dva dny jako přes kopírák - ve třídě šampionů 2x CACA, 2x res. CACIB a dokončil titul Rakouský šampion krásy . Jsem na oba kluky velice pyšná a moc jim i jejim páníkům gratuluji k úžasným výsledkům. Bohužel nemám z výstavy žádné fotografie.

Nedávno nás u nás doma navštívil Valda (Avalon), který měl s páníky cestu kolem. Je z něj už kus psa, který dělá své rodině jen radost a má se opravdu skvěle. Pár jeho nových fotek jsem přidala do jeho fotogalerie.

 

 

3. 11.

Úžasný víkend v Nitře 

Moji dva prckové - Bors a Buddug Mawr - prožili opravdu vydařený  první prosincový víkend na dvou mezinárodních výstavách ve slovenské Nitře, kam pravidelně a velmi rádi jezdíme už mnoho let. Oba byli vystavováni ve třídě mladých a oba dva dny dopadli shodně - Buddug - výborná 1, CAJC, Bors - výborný 1, CAJC, BOB-junior. V sobotu posuzovala finská rozhodčí paní E. Haapaniemi, které se Borsík velice líbil a která ho dokonce v závěrečných soutěžích o nejkrásnějšího mladého jedince 1. skupiny FCI vybrala do TOP 3. V neděli pak posuzovala známá maďarská rozhodčí paní J. Korosz-Papp. Odjížděla jsem velice spokojená a pyšná na svoje malé naděje.  Těmito dvěma výstavami jsem ukončila letošní výstavní sezonu. Doufám, že se se všemi přáteli a jejich pejsky potkáme zase brzy za pár týdnů ve výstavní sezoně nové. 

Fotogalerie od kamarádky Ireny na Rajčeti TADY.

 

dsc_0963.jpg

 

29. 11.

 

beze-jmena.jpg

 

Čas neskutečně letí - dnes slaví své 1. narozeniny "prckové" z mého B-vrhu. Všem jim přeji hlavně hodně zdraví a jejich páníkům moc děkuji za veškerou lásku a péči, kterou jim neustále věnují. Taky děkuji za všechna přáníčka, která mi od Vás přišla - udělala mi obrovskou radost. ,.

 

dsc_0348.jpg

 

6. 11.

DUO-CACIB Praha - 3. a 4. 11. 2012

dsc_0714.jpg

Strávila jsem krásný a výstavně pro mě velmi úspěšný víkend v Praze s mnoha přáteli a kamarády. Na poslední letošní tuzemské výstavy jsem přihlásila jen Budul (Buddug Mawr) a doufala, že se mi s ní podaří dodělat titul Český junioršampion. V sobotu posuzoval norský chovatel a rozhodčí pan Willberg (ch. st. Siggens), který byl poměrně hodně přísný a známkou výborná opravdu šetřil. O to víc mě potěšilo, že se mu Budul velice líbila, ve třídě mladých porazila svou konkurentku, získala titul CAJC, BOB-junior a nakonec dokonce porazila i dospělé pejsky a vybojovala svůj druhý BOB. V neděli posuzoval pan Milan Krinke, Budul se předvedla opět pěkně a získala svůj poslední CAJC potřebný k přiznání titulu Český junioršampion a k tomu ještě opět BOB-junior. Měla jsem velikou radost. V neděli se navíc za námi přišel podívat i Budulčin bráška Bren (Brenin Cymro), kterého jsem neviděla od jeho odchodu z domu. Je to nesmírně veselý a temperamentní pejsek, který se vyvíjí zatím velice slibně, jen potřebuje trošku upravit jídelníček a shodit nějaké to kilo. Ale je vidět, že je milován a opečováván a že mu ani láska, ani pozornost neschází. Na nějaké fotky se můžete podívat ve fotogalerii TADY.

 

dsc_0820.jpg

 

29. 10.

dsc_0185.jpg

V říjnu jsem toho kromě výstavy v Budějovicích měla ještě také poměrně hodně. Hned první říjnový víkend jsme byly s kamarádkou Irenou podpořit naši cvičitelku ze psí školy "Na Ostrově" na mistrovství světa v Agility v Liberci. Celé mistrovství bylo opravdu úžasné, byla tam skvělá atmosféra a moc jsme si to užily. A Martině Vaškebové snad naše fandění pomohlo - nakonec o tom, jak to dopadlo, si můžete přečíst v článku TADY. Fotky z Agility TADY.

A celou fantastickou atmosféru a úspěchy našich závodníků si můžete užít při sledování tohoto úžasného videa :

No a hned týden po výstavě v Budějicích jsem jela do Hamilton u Vyškova na pasení oveček. V sobotu jsem s sebou vzala všechny pejsky, aby se trošku vyvětrali a s Buddug a s Aine jsem zkusila i zkoušky. Buddug byla u oveček vůbec poprvé a vedla si docela obstojně a hned v sobotu se jí podařilo splnit zkoušku vloh z pasení (IHT). S Aine jsem zkusila již vyšší zkoušku (HWT), ale první den nám úspěch utekl o nějaký ten bodík. Celý den jsme si ale náramně užili, jelikož v Hamiltonech je opravdu nádherně, počasí vyšlo ukázkově podzimně barevné a příjemné a mohli jsme si popovídat se spoustou kamarádů a známých. Druhý den jsem to už jen s Aine jela tedy zkusit znovu a tentokrát už jsme zkoušku HWT udělali bez větších problémů. Mám z obou holek velkou radost. Na fůru fotek z pasení se můžete podívat na mém Rajčeti TADY.

 

dsc_0049.jpg

 

15. 10.

Mezinárodní výstava České Budějovice - 13. 10. - rozhodčí E. Soltesz, A

Na výstavě v Budějovicích se mi sešly hned 4 odchovy - v mladých psech Berwyn, ve fenkách Buddug a Bethan a v šampionech Tor (Alian Barbe Torte). Berwyn porazil jednoho konkurenta a získal titul CAJC. Ve třídě mladých fen jsme se sešly 3 fenky. Nejvíce se líbila Bethan, která celou třídu vyhrála, získala CAJC a potom i BOB-junior. Budul se předvedla pěkně, ale skončila až 2. za Betynkou. Tor ve třídě šampionů získal titul výborný 2 a res. CAC. Jsem moc ráda, že jsem všechny mohla vidět a všem moc gratuluji k úspěchům. Mlaďoši potřebují ještě trošku dopilovat výstavní drezůru, ale jinak jsem s nimi velice spokojená. Protože jsem s sebou vzala na "čumendu" i maminku Tess, využili jsme krásného podzimního  počasí a udělali pár hezkých rodinných fotek. Fotogalerie z celého úspěšného dne na Rajčeti TADY.

 

dsc_0524.jpg

 

3. 10.

dsc_0363.jpg

Poslední zářijový víkend jsem s naší Budul (Buddug Mawr) absolvovala hned 2 výstavy. V sobotu 29. 9. byla v Brně tradiční národní výstava psů. Posuzovala rozhodčí paní Božena Ovesná a Cardigani byli pouze 4 - jeden pejsek v dorostu, dva pejsci v mladých a naše Budul jako jediná také ve třídě mladých. Předvedla se skvěle, paní rozhodčí se moc líbila a tak získala titul CAJC a nakonec i svůj první BOB. Její bráška Rasty (Brastias) také zabojoval a získal svůj první titul CAJC.

V neděli 30. 9. jsem pak vyrazila do rakouského Tullnu, kde byla mezinárodní výstava - kvalifikační na Crufts 2013. Ve třídě mladých jsme se sešly 3 fenky, ale Budulka se konkurence nezalekla, krásně stála i chodila a získala titul Jugendbeste a kvalifikaci na Crufts. Ve třídě šampionů se předvedla také totálně vylínaná Aine, předvedla se moc hezky, získala titul CACA, ovšem na CACIBa bohužel již nedosáhla. I tak jsem na ni ale pyšná a obě holky mi udělaly velkou radost.

Fotky z obou výstav si můžete prohlédnout na RAJČETI TADY.

 

dsc_0461.jpg

 

5. 9.

tor---lipsko-ii.jpg

Konec prázdnin mi přinesl několik radostných zpráv. Tor (Alian Barbe Torte) ve stejný víkend, jako byla výstava v Bratislavě, bojoval v německém Lipsku. V sobotu na národní výstavě získal od nemecké rozhodčí Reginy Blessing tituly CAC a BOB, v neděli na mezinárodní výstavě vybojoval u rozhodčího Rolfa Blessinga v konkurenci čtyř Cardiganů tituly CAC, CACIB a opět BOB. Tímto CACIBem Tor splnil podmínky k udělení titulu Interšampion a jako první z mých odchovů tedy tento titul získal. K titulu Německý šampion mu chybí již jen poslední CAC z příští výstavní sezony. Jsem na něj moc pyšná a gratuluji jeho páníkům k tak úžasnému úspěchu .

558467_466937853346312_1192219408_n.jpg

Druhá velice příjemná zpráva přišla z Polska, kde 1. září na jubilejní 10. klubové výstavě, při účasti téměř 70 Cardiganů, získal otec mého vrhu B FELEK (Uszaki Luckdragon) od významné britské chovatelky a rozhodčí paní Carrie Russel Smith (ch. st. Llaneirwg) titul výborný 1, CWC, Klubový vítěz a nakonec i BOB. Je to úžasný úspěch a moc Dorotě i Felkovi gratuluji .

 

 

 

20. 8. 

Horký víkend v Bratislavě

dsc_0244.jpg

Tuto sobotu a neděli jsem vyjela s kamarádkou Ivou na DUOCACIB do Bratislavy. Přihlášen byl z mých odchovů oba dva dny Grim (Ard Greimme) a pouze na sobotu Herisek (Bleheris), kterého jsem tak měla možnost vidět poprvé od jeho odchodu z rodného domu. Vyrostl z něj opravdu kus psa, bude muset nějaké to kilečko zhubnout, jinak je ale velice pěkný, vyvážený, ale hlavně pohodový, vychovaný, milovaný a opečovávaný. Jeho páneček jej předvedl ve třídě dorostu, oba se moc snažili a získali ocenění "velmi nadějný 1" od docela přísného rozhodčího pana Jaroslava Matyáše ze Slovenska. Grima předváděla Iva, v sobotu získal svůj první slovenský CAC a také první CACIB. Oba dva dny bylo opravdu velké vedro, náš kruh byl ale naštěstí umístěn mezi stromy a tak se to dalo docela snést, zvlášť, když jsme tam potkali mnohé přátele a kamarády pejskaře. V sobotu jsem s sebou vzala i Bululku a po výstavě jsem udělala několik momentek Heriska, Budul i Grima - na výsledek se můžete podívat na Rajčeti TADY.

V neděli posuzovala paní Ridarčiková také ze Slovenska a Grimeček se tentokrát líbil o kapku více a k dalšímu CACu i CACIBu přidal i svůj první titul BOB. Byla jsem opravdu nadšená. Moc gratuluju všem přátelům k jejich úspěchům a byl to opravdu příjenně strávený víkend. Fotogalerie z obou výstavních dnů na Rajčeti TADY.

 

dsc_0143.jpg

 

 

9. 8.

Klubová výstava Slavkov u Brna - 4. 8. 2012 - rozhodčí paní Teresa Maddox, UK (Salvenik)

0339_kv_slavkov_04.08.2012.jpg57_1.jpg

Na letošní klubové výstavě se mi sešla opravdu hojná účast "mých" štěňat a ostudu rozhodně neudělali.

 

0019_kv_slavkov_04.08.2012.jpg

 

0021_kv_slavkov_04.08.2012.jpg0106_kv_slavkov_04.08.2012.jpg

Ve třídě dorostu psů se sešli hned tři bráškové z B-vrhu - všichni dostali známku "velmi nadějný" v pořadí 3. Brastias, 2. Berwyn a 1. nakonec Bors. V otevřené třídě jsem předvedla Fandu (Abarta), který dostal velmi pěkný posudek a ocenění "výborný 2, res. CAC". Ve třídě vítězů se předvedl Tor (Alian Barbe Torte) a Grim (Ard Greimme). Oba získali známku "výborný", Tor navíc i pořadí V3.  Ve třídě dorostu fenek se předvedla naše Budug Mawr a její sestra Bethan, obě dostaly známku "velmi nadějná" a Betynka tentokrát Budul porazila a třídu vyhrála. V šampionech potom tradičně Iva předvedla Aine, která byla totálně ze srsti, přesto se asi musela docela líbit, protože obdržela známku "výborná 3". Tess (Fest Delicja) jsem přihlásila do třídy pracovní - zde Tesinka porazila svoji konkurentku a získala titul "výborná 1, CAC". Do závěrečných soutěží jsem pak přihlásila do párů Budug Mawr s Borsem a v silné konkurenci 9 párů se neztratili a získali nádherné 3. místo. Byl to pro mě a mé odchovy opravdu vydařený den a dodalo mi to hodně radosti a optimismu do další práce s pejsky.

0049_kv_slavkov_04.08.2012.jpg0079_kv_slavkov_04.08.2012.jpg

Fotogalerie z výstavy od Mirka SlabéhoTADY a TADY.

 

0205_kv_slavkov_04.08.2012.jpg

 

22. 7.

dsc01384.jpg

Přišlo nám několik velmi pěkných fotek Bety (Bethan Shinin Sirius). Roste z ní opravdu pěkná slečna, už také začala poprvé hárat. Fotografie jsou už přidány v její fotogalerii.

Naše Klubová výstavá se nezadržitelně blíží, přípravy na ni vrcholí a moc mě potěšilo, že barvy mojí chovatelské stanice zde bude hájit hned 9 odchovů z obou vrhů. Už se na všechny moc těším a doufám, že si to všichni náromně užijeme.

 

dsc01182.jpg

 

2. 7.

V sobotu 23. června proběhla mezinárodní výstava Intercanis v Brně. Přihlásila jsem jen naši malou Budulku (Buddug Mawr) a na čumendu jsem vzala její mámu Tess. Na výstavu byli do třídy dorostu přihlášeni také dva Budulčini bráškové - Berwin a Brastias. Posuzoval slovenský rozhodčí pan Matyáš. Všechna prťata ještě mají mezery v předvádění, ale mě udělali velikou radost, že jsem je mohla zase vidět a že se zatím vyvíjejí velice slibně - mají všechny zoubky, správný skus, krásně tmavé oči, výbornou texturu a kvalitu srsti, skvělou povahu a jsou milování a opečováváni (někdy až moc ) svými milujícími páníky. Berwinek o chloupek svého brášku porazil a získal ocenění "velmi nadějný 1", Brastias "velmi nadějný 2" a Budulka "velmi nadějná 2". Po výstavě jsem si všechny prcky vyfotila i s mámou Tess - fotky na RAJČETI TADY.

Berwinek se do výstavní kariéry vložil opravdu s vervou, jelikož hned za týden, 30. 6., se vystavil na národní výstavě v Klatovech a získal ocenění "velmi nadějný 1" u pana rozhodčího Vondrouše. Už se moc těším na naši Klubovou výstavu v srpnu , doufám, že tam budou mé odchovy v hojném počtu.

dsc_0694.jpg

9. 6.

Včera jsem s naší malou Budulkou (Buddug Mawr) jela na národní výstavu psů do slovenského Sence. Vzala jsem s sebou na "čumendu" i mámu Tess (Fest Delicja), protože se vystavoval také Budulčin bráška Bors. Byla jsem na něj velmi zvědavá, protože od jeho odchodu k nové paničce jsem ho ještě neviděla. Oba prckové byli přihlášení na výstavu do třídy dorostu, Borsík byl vůbec poprvé na výstavě psů a vůbec nezklamal. Bylo vidět, že se mu jeho panička Dominika hodně věnuje a že s ním navštěvuje psí školu. Obě štěňata se předvedla velice pěkně, rozhodčí paní Angele Kováčové se velmi líbila a získala ocenění "velmi nadějný 1". Moc děkuji Dominice Halické za péči a výchovu, kterou Borsovi věnuje a taky za krásné fotky. Několik si jich můžete prohlédnout na Rajčeti TADY

 

182345_3776524864796_817739083_n.jpg

 

23. 5.

 dsc_0204.jpg

 SVĚTOVÁ VÝSTAVA PSŮ A KLUBOVÁ VÝSTAVA SALZBURG 19. A 20. 5.

dsc_0231.jpg

V pátek 18. května jsme ráno vyrazili na dlouho očekávanou světovou výstavu psů v rakouském Salzburgu. Jako šoféra jsem tentokrát zaúkolovala manžela a doprovod nám dělaly kamarádky Irena a Iva. Já jsem na obě dvě prestižní výstavy přihlásila už v únoru Aine a Irena vezla do třídy veteránů Felixe. Na výlet s námi jela i malá Budulka (Budug Mawr Shining Sirius), aby mi doma náhodou za ty tři dny nezvlčela. Ubytování nám nedaleko Salzburgu zajistila rodina Scheplova, která vlastní Irenina odchovance Alwina Freston. Bydleli jsme ve velmi příjemném hotýlku přímo pod zasněženými alpskými štíty a páteční odpoledne a večer jsme strávili v milé společnosti našich rakouských přátel a procházkou po úžasném okolí hotelu. Díky našim přátelům jsme také v sobotu vyrazili na výstavu včas, sehnali jsme

dsc_0051.jpg

 pěkné parkovací místo blízko výstaviště a bez problémů se dostali až ke kruhu. Cardigany posuzovala australská chovatelka a rozhodčí paní Glenda Cook a bylo se opravdu na co koukat. Přihlásilo se celkem asi 85 Cardiganů z celé Evropy. Naše Aine byla přihlášena do třídy šampionů, takže tradičně s Ivou nastoupila až téměř na závěr. Předvedla se velice pěkně, paní rozhodčí se na ni i ke konci docela dlouze dívala, ale pořadí jsme neurvali. Nicméně Aine dostala známku výborná, což považuji na světové výstavě za veliký úspěch. 

dsc_0128.jpg

Výstavy se zúčastnil také Aine bráška Tor (Alian Barbe Torte Shining Sirius), který už takové štěstí neměl a získal ocenění velmi dobrý. Nutno ale podotknout, že konkurence v obou třídách šampionů byla opravdu prvotřídní. Obrovskou radost nám ale udělal tatínek naší malé Budulky - Felek ve třídě šampionů předvedl svůj fantastický pohyb a celou třídu vyhrál. Získal tak CACA a následně ještě vybojoval res. CACIB. Moc Dorotě gratuluji a jsem velice ráda, že se tatínkovi mého B-vrhu tak dařilo.

V neděli potom jen kousíček od našeho hotelu proběhla klubová výstava, kde už byla atmosféra o poznání uvolněnější a veselejší, všichni si to náramně užívali - lidé i pejsci. Konkurence zde byla jen o trošku menší, než předešlý den, o to víc času jsme ale měli na popovídání, focení a nabírání nových zkušeností. Tady se Aine opět předvedla velice pěkně a získala od rakouské rozhodčí paní Edith Soltesz známku výborná 3. Tor také zabojoval a získal také známku výborný. Na fotky z celého našeho třídenního výletu se můžete podívat na RAJČETI TADY.

 

dsc_0466.jpg

 

14. 5.

398806_405774249445279_295091040513601_78246890_1906322372_n.jpgTento víkend proběhly v Bratislavě dvě mezinárodní výstavy, kterých se jako jediný z mých odchovů zúčastnil Tor (Alian Barbe Torte). Sobotní výstava byla zároveň i kvalifikační na Crufts 2013 a Tor se pochlapil - získal poslední CAC potřebný k dodělání titulu Slovenský šampion krásy a následně vybojoval i CACIB a tím i kvalifikaci na Crufts. Tak doufám, že ho tam příští rok uvidím . V neděli potom získal také CAC i CACIB a završil to všechno ještě i BOBem. Moc Tomovi i Torovi gratuluji.

7. 5.

405046_405774782778559_295091040513601_78246895_202810287_n.jpgV sobotu 5. května proběhla v Praze mezinárodní výstava, která byla zároveň i kvalifikací na Crufts 2013. Přihlásila jsem na ni Aine a z mých odchovů se jí zúčastnili ještě její bráškové Tor (Alian Barbe Torte) a Fanda (Abarta). Posuzoval velmi exotický rozhodčí pan Weng Chan Woh z Malajsie. Jela se mnou jako již téměř tradičně kamarádka Iva coby handlerka mých psů a také jsem vzala na zkušenou malou Budulku (Buddug Mawr). Vyrazily jsme už v pátek a přespaly u Tomáše, který nám opět poskytl azyl. Výstava probíhala docela svižně a oběma klukům se dařilo - Tor ve562410_405773476112023_295091040513601_78246880_1194989470_n.jpg třídě šampionů získal druhé místo a tituly res. CAC a res. CACIB a Fanda na své teprve 5. výstavě získal čtvrtý CAC potřebný k dodělání titulu Český šampion. Takže již 4 štěňata z mého prvního vrhu jsou národními šampiony - jsem na všechny nesmírně pyšná. Radost mi trošičku pokazil pan rozhodčí, který se rozhodl nehodnotit Aine kvůli její poněkud více vybočené přední tlapce. Bylo to neobvyklé rozhodnutí, ale na to má každý rozhodčí právo a proti vkusu žádný dyšputát. Využili jsme tedy potom pěkného počasí a ochoty Mirka Slabého, který si pořídil nový fotografický přístroj a udělal mi několik krásných fotek Fandy, Aine i Budulky. Mirku - moc děkuju . Na výsledek se můžete podívat TADY. Na fotky z posuzování také od Mirka je odkaz TADY.

 

 

dsc_0262.jpg

1. 5.

Přidány nové fotky Betynky (Betha) do její fotogalerie. 

dsc01073.jpg

 

KVŮLI TECHNICKÝM PROBLÉMŮM SE VYMAZALY VEŠKERÉ LETOŠNÍ NOVINKY, TAKŽE JSME JE MUSELI DOPLNIT ZNOVU S NOVÝM TEXTEM I FOTOGRAFIEMI. DOUFÁME, ŽE JSME NA NIC NEZAPOMĚLI. 

22. 4.

Včera jsem se vydala na Speciální klubovou výstavu pro naše plemeno do Hluboké nad

562194_2083065293559_1752903757_1011140_204585623_n.jpg

 Vltavou do pěkného areálu autokempu Křivonoska. Velice přísně posuzovala rakouská rozhodčí paní Poduschka. Svou výstavní premiéru zde měla moje Budulka (Buddug Mawr), která se předvedla ve třídě štěňat a stejně jako její bráška Berwyn, který se předvedl již na své druhé výstavě, získala ocenění "vemi nadějná 1" a následně taky "Best puppy". Aine se předvedla ve třídě šampionů, ale tentokrát se moc 

543319_2083113614767_1752903757_1011228_785990780_n.jpg

 

nelíbila a získala pouze "velmi dobrá 1". Zato její bráška Tor (Alian Barbe Torte) porazil ve třídě šampionů další dva své konkurenty, získal titul CAC a potom ještě vybojoval i "Vítěz speciální výstavy". S oběma prcky a s Torem jsme také nastoupili do závěrečné soutěže o nejkrásnější chovatelskou skupinu celé oblastní výstavy a získali jsme skvělé druhé místo. Podívat se tam za námi přišla také fenka z druhého vrhu Bethan a po výstavě si všichni sourozenci vydatně zařádili u

554387_2084390086678_1752903757_1011764_275636320_n.jpg

 místního rybníku. Všichni prckové se zatím vyvíjejí velice slibně a hlavně, jejich páníci jsou s nimi moc spokojení, což je nejdůležitější. Na fůru fotek z výstavy i z "rodinného" setkání se můžete podívat na

 

 Rajčeti TADY.

 554283_2083112294734_1752903757_1011224_1339109559_n.jpg

Dnes mi ještě přišla další skvělá zpráva - Tor se zúčastnil mezinárodní výstavy v německých Drážďanech a vybojoval titul CACIB a BOB. Jsem na všechny pejsky velice pyšná a děkuji jejich majitelům za péči a lásku, kterou jim věnují. 

535179_2083115534815_1752903757_1011233_9922413_n.jpg 

7. 4.

Dnes jsme prožili velmi příjemnou předvelikonoční procházku s přáteli a jejich pejsky. Vypravili jsme se na nedalekou rozhlednu v Židlochovicích. Počasí nám vyšlo velice pěkné, pejsci i lidé si to náramně užili a celou akci jsme zakončili dobrým objedem v místní restauraci Pavir. Na fotky se můžete podívat na Rajčeti TADY.

dsc_0840.jpg

31. 3.

Mezinárodní výstava České Budějovice - rozhodčí p. Václavík - výstavy se zúčastnil matador Tor a svou výstavní premiéru zde měl také ve třídě štěňat Berwyn. Tor nezaváhal a získal všechna možná ocenění - CAC, CACIB i BOB. Berwynek ostutu také neudělal a pan rozhodčí ho ocenil známkou velmi nadějný. Odpoledne si kluci  užili společných rodinných hrátek. Pár fotek na Tomášově Rajčeti TADY

img_1490.jpg 

23. 3.

Dnes proběhla volební členská schůze našeho corgi klubu, při které se konala i bonitace. Tu zdárně absolvoval Grim, který je nyní dalším chovným psem z naší chovatelské stanice. Grim je plnochrupý, s nůžkovým skusem, bez závažných nedostatků, v kohoutku má ideální výšku 30 cm a má absolutně bezkonfliktní, veselou, vstřícnou a milou povahu. 

ard-greimme-shining-sirius.jpg 

Na schůzi byly vyhlášeny výsledky vystavovatelské soutěže za rok 2011. Za Cardigany se soutěže zúčastnil Tor a Aine - Tor se umístil na 3. místě mezi psy a Aine byla vyhodnocena jako nejlepší Cardigan-fena. 

aine.jpg 

15. 3.

Letos jsem si udělala větší výlet s přáteli na prestižní britskou výstavu Crufts. Posuzoval známý dánský rozhodčí a chovatel pan Nielsen (kennel Blondie´s). Cesta proběhla, až na menší veterinární zádrhel ve Francii, v naprostém klidu a pořádku a výstava byla prostě úžasná. Nafotila jsem fůru fotek, které si můžete prohlédnout na Rajčeti TADY.  

Podrobnou reportáž o celé cestě s odkazy na další fotogalerie přátel si můžete přečíst na stránkách chovatelské stanice LUCKY VELES TADY.

 

dsc_0230.jpg 

2. 3.

Průběžně mi přicházejí zprávy a fotky od všech nových majitelů štěňátek z vrhu B. Zatím se všem daří výborně, zdárně si zvykají na nové prostředí a rodiny, učí se novým kouskům a někteří se už také zdárně sžili se svými novými psími kamarády. Každému jsem na těchto stránkách založila jejich vlastní fotogalerii, kam budu průběžně doplňovat fotky, abyste se mohli podívat, jak se zdárně vyvíjejí. Také se budu snažit zprávy o nich  uveřejňovat na těchto stránkách.  

p2010175.jpg 

p1010621.jpg 

dsc00098.jpg 

jlk-027.jpg 

sdc12683.jpg 

img_5837.jpg 

p1010645.jpg 

dsc_0646.jpg 

snimek-049.jpg 

26. 2.

 Tak se nám nakonec už všechna štěňátka rozprchla do světa - Brenin Cymro (Bren) odjel k nové paničce do Prahy a Bors (Borsík) našel domov v zahraničí - u skvělé paničky v Senci. Budulce nakonec nešlo odolat a tak rozšířila naši malou rodinnou smečku.

dsc_0670.jpgdsc_0643.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

dsc_0442.jpg

Také nám přišla velice příjemná zpráva z rakouského Grazu, kde Tor vybojoval další rakouský titul CACA a dále res. CACIB. Moc Ti Torečku gratulujeme. 

10. 2.

426603_1858155590957_1752903757_917959_2103002321_n.jpg

Víkend 4.-5. února byl opět hektický - zúčastnili jsme se hned dvou mezinárodních výstav po sobě v Brně a doma na nás stále ještě čekala některá zamluvená i nezamluvená štěňátka.  Výstavy se  po oba dva dny zúčastnila Aine a Grim a oba si vedli velice dobře. V sobotu posuzovala paní Gabriela Ridarčiková ze Slovenska a Aine se velice pěkně předvedla, což paní rozhodčí ocenila titulem CAC a res. CACIB - Aine tím splnila podmínky pro udělení titulu Český šampion krásy a je tak nyní již šampionkou dvou zemí. Grim také nezklamal a v mezitřídě ziskal svůj 3. CAC. Fotky ze soboty od Mirka Slabého TADY.

418522_1860018317524_1752903757_918755_593475941_n.jpg

V neděli posuzoval velice přísný a uznávaný švédský rozhodčí pan Göran Bodegard. Aine tentokrát "pouze" výborná 2, ale Grim opět CAC a jako už třetí můj odchov splnil při své pouze 4. účasti na výstavě titul Český šampion krásy. Jsem na něj velice pyšná a moc jeho páníkům gratuluji. Fotky z neděle opět od Mirka TADY.

Aine i Grim těmito svými výsledky s předstihem oslavili své 2. narozeniny, které můj vrh A má 9. února - všem moc gratuluji a děkuji jejich majitelům za lásku a péči, kterou jim věnují.

Abych toho neměla o výstavním víkendu málo, v sobotu po výstavě odjela do nového domova do Chomutova Bess Bychan (Besinka). Doma už zůstala jen poslední 3 nezadaná štěňátka.

dsc_0693.jpgdsc_0865.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 30. 1.

dsc_0051.jpg

Poslední sobotu v lednu jsme vyjeli na mezinárodní výstavu do Trenčína. Posuzovala paní Božena Ovesná a naše barvy hájili opět Tor a Aine. Tor získal v mezitřídě titul CAC a res. CACIB, Aine také v mezitřídě získala pěkný posudek a k tomu tituly CAC, CACIB a tím splnila podmínky pro udělení tirulu Slovenský šampion krásy. Takže v lednu již druhý národní šampion z mého chovu. Fotky z výstavy od Mirka Slabého TADY.

Z výstavy jsme spěchali domů, jelikož si ten večer přijeli vyzvednout noví pánečci nejchytřejší štěňátko Buffy Coch (Bafy). Odjela s nimi do Kladna. 

dsc_0964.jpg

 25. 1.

Nastala doba, kdy se pomalu začínáme loučit s prvními štěňátky z vrhu B. Jako první 21. odjela do nového domova do Prahy Betrys Melys (Roxy),  dále odjeli Bethan (Betty) do Týna nad Vltavou, následovali ji Brastias (Rasty) do Ústí nad Orlicí a Berwyn do Volar a nejdále odcestoval Bleheris (Herry) do Prešova. Nejblíže, a to v Brně, zůstává Baudwin (Badyn). 

dsc_0938.jpg

Fůra fotek štěňátek z jejich posledního společného týdne na Rajčeti TADY

7. 1.

dsc_0154.jpg

Hanácká národní výstava psů Brno - rozhodčí p. Řehánek - první letošní výstavy u nás se zúčastnily hned 3 moje odchovy -  Grim (Ard Greimme) v mezitřídě porazil jednoho konkurenta a provrtěl se ke svému 2. titulu CAC. Ve třídě vítězů nastoupil Tor (Alian Barbe Torte), který se velmi líbil, získal posledního CACe nutného k potvrzení titulu Český šampion krásy - můj první odchovaný šampion, dále mu byl udělen titul Národní vítěz a konečně i BOB. Aine se předvedla v mezitřídě a získala titul výborná 2, res. CAC. Jsem na všechny moc pyšná, zvláště Tor mi udělala velkou radost. S Grimem jsme po výstavě odjeli zkontrolovat štěňátka, o které se doma pečlivě starala synova přítelkyně Evička.

Fota z výstavy od Mirka Slabého TADY.