Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky - News 2015

29. 11.

Dnes slaví vrh B své 4. narozeniny. Máma Tess, jejich sestra Budul a my všichni s nimi přejeme oslavencům hodně zdraví a lásky. Jejich páničkům děkujeme za vzornou péči! heart

Happy birthday to you!

dsc_0224.jpg

 

29. 10.

RASTY (BRASTIAS SHINING SIRIUS) A BUDUL (BUDDUG MAWR SHINING SIRIUS) SE STALI INTERŠAMPIONY yes

Od tohoto dne mohou u svého jména používat titul CIB.

Vlaďce i Rastymu gratulujeme a děkujeme za výbornou prezentaci naší chovatelské stanice!

dsc_1003.jpg

dsc_0360.jpg

 

 

 

 

 

                                 

                                        Budul                                                                        Rasty

 

11. 10.

MV České Budějovice

Byla jsem velice ráda, že jsem se po delší době viděla s naší Bety (Bethan Shining Sirius) a její "rodinou". Bety se velice pěkně předvedla a získala ocenění V1, CAC, CACIB, BOS, čímž splnila podmínky pro udělení junior šampiona i šampiona ČR. Všem velice blahopřejeme!!!

10. 8. 

dsc_0872.jpg

Celá smečka se přemístila za Cirilkou a Rastym. Strávili jsme s nimi pěkný týden na chatě, v lese a u vody. Užívali jsme si všech dovolenkových aktivit - procházek a koupání v rybníku. Počasí nám přálo a všichni jsme si to náramně užívali. 

 

dsc_0758.jpg2. 8. 

Odešla z domu dvě poslední štěňátka - Callwen a Cadog. Nový domov našli u Dolores a Brigitte ve Francii. 

Au revoir...

 

 

 

28. 6.

Štěňátka dovršila 2 měsíců a pět nás již opustilo. Včera odjel Cybi Du a za svým strýcem (Abarta Shining Sirius) se do Prahy přestěhoval Carn Cabal Du (Bobeš smiley). Také Cirilka dělá společnost našemu odchovanci Rastymu (Brastias Shining Sirius). Lady odešla do velké psí rodiny na Bruntálsko. Colwynek je nejblíže domovu, je kousek od Brna. 

Z holek už začínají být krásní "netopýři" cheeky. Ostatní štěňátka mají uši chvilku nahoře a pak zase dole, ale je jen otázka času, kdy i z nich se stanou ušatí "netopýři". laugh

       Creiddylad Du Shining Sirius                            Cymreiges Cirila Du Shining Sirius

011.jpg   dsc_0013_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

                   

 

 

21.6.15_100.jpg

     Colwyn Du Shining Sirius

 

20. 6.

dsc_0642.jpg

Uteklo to jako voda... Zítra budou mít štěňátka již 2 měsíce. Kontrola vrhu dopadla na jedničku, všechna odpovídají standardu.

Prvním třem štěňátkům jsme již sbalili baťůžky na cestu do nových domovů. Dnes odešli - Cymreiges Cirila Du, Creiddylad Du, Colwyn Du. 

 

 

Nový domov by si zasloužila i poslední dvě volná štěňátka / Last available puppies would like to have a new home: 

 

male 2 - Cadog Du SHINING SIRIUS

dsc_0708.jpg

female 3 - Callwen Du SHINING SIRIUS

dsc_0805.jpg

11. 6.

dsc_0546.jpg

Štěňátka dovršila již 7 týden života, mají za sebou očkování a čipování, všechna jsou zdravá a velmi živá. Nic a nikoho nenechají na pokoji. Vítají každou změnu, každou návštěvu. Kytky na dvoře nesou stopy jejich zoubků. Z kultivovaných tvarů květin se stávají pomalu ale jistě torza původních tvarů. Nejvíce jim chutná levandule. Nové fotky z jejich společných her najdete na Rajčeti. 

Na nové páníky stále čekají dvě velmi nadějná štěňátka - Callwen Du a Cadog Du Shining Sirius. Foto najdete níže a na Rajčeti. 

31. 5.

dsc_0042.jpgŠtěňátka budou mít v úterý již 6 týdnů a počasí přeje tomu, aby trávila velkou část dne venku. Dnes dopoledne jsme strávili na zahradě několik hodin, prckové si užívali sluníčka, zelené travičky, okusovaly stromečky a řádili s hračkami a v tunelu. Do jejich výchovy se zapojuje už i babička Tess a teta Budul. Mraky fotek z příjemně stráveného dopoledne jsem přidala do jejich alba na Rajčeti. Také byly přidány do rubriky "Štěňata" nové aktuální postojovky. Na nové páníky čekají poslední dvě štěňátka - pejsek Cadog a fenka Callwen - oba s výstavními i chovnými předpoklady. Na ostatní prcky se už jejich budoucí páníci byli podívat a všichni se na ně moc těší.

devil

Last available puppies:

dsc_0232.jpgdsc_0302.jpg

15. 5.

dsc00592.jpgŠtěňátka v úterý završila 3. týden života. Jsou to již pěkní malí draci, prokoukli, srdnatě běhají, hrají si, štěkají a hlídají. Všem se krásně dodělává pigment na čumáčcích, na pyscích i na tlapkách. Protože jsou to pěkní "žrouti", začala jsem již přikrmovat mléčnou kaší, což se ovšem bohužel poněkud negativně projevuje na jejich vzhledu wink. Jim ale slepence v srsti pranic nevadí a užívají si krásného jarního počasí přes den už i v ohrádce venku. Nové aktuální fotografie i se jmény štěňátek přidány do jejich fotogalerie na Rajčeti i do rubriky "Štěňata".

devil

New puppyes photos with their names on "Puppyes" and on photogalery Rajče.

dsc00604.jpg

5. 5.

Štěňátka dnes v plné síle a zdraví dovršila 14. den svého života. Váha se jim více než zdvojnásobila a většině se již otvírají očka. Projevují se jako vzorní hlídači - štěkají a vykukují z pelíšku. Většina z nich má také již krásný sytý pigment na nosících. Jejich fotografie budeme postupně přidávat na RAJČE ZDE.

wink

New puppies photos on RAJČE HERE.

dsc_0349.jpg

29. 4.

Štěňátka jsou již týden na světě a naše vnučka Zuzanka den po jejich narození oslavila své první narozeniny. Je to naše radost a sluníčko. Několik nových fotografií Zuzanky a pejsků bylo přidáno do její fotogalerie.

dsc_0086.jpg

dsc_0008.jpg

24. 4.

Štěňátkům se daří výborně, zdárně prospívají, maminka Aine se o ně pečlivě stará a všichni jsou v pohodě. Do rubriky "Štěňata" jsem přidala několik nových fotek jednotlivých štěňátek.

angel

New photos on "Puppies".

dsc_0209.jpg

21. 4.

DNES SE NARODILO 8 KRÁSNÝCH ŽÍHANÝCH ŠTĚŇÁTEK - 4 PEJSCI A 4 FENKY. Více již brzy v rubrice "Štěňata".

wink

TODAY WAS BORN 8 BRINDLE PUPPIES - 4 BOYS AND 4 GIRLS. More will be soon on "Puppies".

dsc_0171.jpg

16. 3.

BUDEME MÍT ŠTĚŇÁTKA - WE WILL HAVE PUPPIES

Máme potvrzeno ultrazvukem - kolem 20. dubna se nám opět narodí štěňátka. Více o rodičích se můžete dozvědět v rubrice "Štěňata". Prckové by měli mít výstavní i sportovní předpoklady, jistě to ale budou úžasní rodinní společníci. Očekáváme štěňátka v žíhané barvě a trikolorní s žíhanými znaky.

dsc_0591.jpg

20. 2.

Dnes jsme se já a Aine vrátily z návštěvy ženicha v Polsku. Aine má už nejvyšší čas, aby měla nějaká ta štěňátka a tak jsme po pečlivém výběru odjely za mladým, velmi pěkným pejskem importovaným z Velké Británie k chovatelce naší Tess paní Ewě Rigier do Polska. Je to pes s velmi vyrovnanou a milou i vstřícnou povahou, s výborným pigmentem a barvou oka, plnochrupý s perfektním nůžkovým skusem, má výborné úhlení všech končetin a krásně rovný hřbet. Cením si také jeho tvrdé a přilehlé srsti, po které sjede veškerá nečistota a která je pro původního corgiho tak podstatná. Očekávám štěňátka v žíhané a trikolorní barvě s vyrovnanými a nebojácnými povahami. Ostatně první štěňátka od tohoto pejska jsem u Ewy viděla naživo - jsou to nesmírně inteligentní a srdnatí praví Cardigani. Tak Aine držte palce, ať zabřezne a zatím můžete případný budoucí rodokmen štěňátek studovat zde - http://www.cardiped.net/printable_pedigree.php?sire=90433&dam=68384&gens=6&images=yes. Za tři týdny po kontrolním ultrazvuku samozřejmě výsledek ihned zveřejním. Pár momentek z návštěvy si můžete prohlédnout na Rajčeti TADY.

dsc_0596.jpg

8. 2.

Zítra - 9. února - oslaví Aine a všech jejích 8 sourozenců své 5. narozeniny. Čas letí jako voda. Máma Tess, Aine a Budul přejí všem hodně zdraví, lásky a radosti ze života. Aine oslavila narozeniny už dnes řáděním ve sněhové nadílce.

dsc_0500.jpg

dsc_0513.jpg

dsc_0508.jpg

 

14. 1.

Tento rok pro mě bohužel nezačal šťastně - v neděli 4. ledna brzy ráno doma ve svém pelíšku dodýchal můj milovaný Damián. V poslední době se u něho začaly projevovat zdravotní problémy, které ale s pomocí léků zdárně zvládal, neztrácel chuť do života a elán. V sobotu večer se ale jeho stav začal náhle prudce zhoršovat a i přes noční návštěvu veterináře a podávání léků odešel bohužel za duhový most.

NIKDY NA TEBE NEZAPOMENU, DAMIŠKU. MOC MI CHYBÍŠ.

cb-041.jpg

2. 1.

dsc_0378.jpg

Těsně před Silvestrem jsme byli na každoroční tradiční vycházce kolem Mušovských jezer. Počasí nám přálo - bylo krásně zimně zamrzlo, troška sněhu a nádherné sluníčko navodily tu správnou zimní atmosféru. Sešlo se nás tentokrát něco kolem 20 lidí i pejsků a myslím, že všichni jsme si to moc užili. Na pár fotografií se můžete podívat níže na Rajčeti :